Ekstra #1 - Mavi Gezegen - Gün 0

Aiko'nun Hikayesi Ekstra Bölümler #1
Mavi Gezegen - Gün 0

“Çok heyecanlıyım!” diye bağırdı Cyberkey okulun kapısından çıkarak. Bir MRT ünitesiydi ve bugün askeri okulun son günüydü. “Artık gerçek görevlere gidebiliriz!” diye devam etti, pembe gözleri parlıyordu.Yanında başka bir MRT ünitesi vardı, mavi renkli gözleri vardı. “Aynen öyle, umarım birlikte oluruz.” dedi, o da heyecanlıydı. “Ben de öyle umuyorum, Robobits.” dedi Cyberkey. Robobits okulun önündeki kalabalığa baktı. Mezuniyet töreni olacaktı. “Hadi geç kalacağız!” dedi heyecanlı bir şekilde Cyberkey ve kalabalığa doğru koşmaya başladı. Robobits bu konuya onun kadar meraklı değildi. Cyberkey, Robobits’in arkasından gelmediğini fark edince arkasına döndü ve “Hadisene!” dedi.

Herkes sınıflarının sırasında mükemmel bir boy sıralamasıyla duruyordu. Bunun organize edilmesi kolaydı, sonuçta hepsi aynı boydaydı.Birkaç dakika sonra kürsüye iki tane öğrenci çıktı. Yalandan, öğretmenlerinin hazırladığı yazıları okudular. Mükemmel bir şekilde okudular. Sonuçta Robotium böyle bir gezegendi, mükemmeliyetçi. Kısa bir konuşmadan sonra kürsüye müdür davet edildi. Müdür sahneye çıktı, ses kutusunu kontrol etti ve uzun bir nutuk çekmeye başladı.Her yıl aynı şeyi okuyordu.Gezegen gibi bu yazı da bir yalan idi. Nutuktan sonra okulun en iyi üç öğrencilerini çağırdılar. “En iyi üç öğrencimiz, Cyberkey, Robobits ve Greenlantern’ı sahneye davet ediyorum!” dedi mikrofona. Sınıflarının aralarından kürsüye çıkarken sınıftakiler alkışlıyor, tezahürat yapıyorlardı. Cyberkey buna sevinirken Robobits biraz utanıyordu. Sahneye çıkmayı sevmiyordu, hem çok uğraştıran bir işti hem de herkesin önünde olmayı sevmiyordu. Sahneye çıktıktan sonra müdür bey yine mikrofona yaklaştı. “...ve şimdi takdir belgelerini vermek için Bay Redled’i çağırıyoruz.” dedi. Cyberkey buna inanmamıştı. Redled, Robotium’un en başarılı MRT ünitesi idi. Vücudu ve gözleri kırmızıydı. Sahneye yavaşça yürüdü ve belgelerini verdi sonra da kürsüye çıktı. Nasıl bu okulu çok sevdiğini, nasıl onu büyüttüğünü falan anlattıktan sonra sahneden ayrıldı. Cyberkey’in gözleri hala sevinçten parlıyordu. “Tamamdır, şimdi en iyi iki öğrencinin ortak ödülünü duyuralım.” dedi müdür ve Cyberkey ile Robobits’e doğru döndü. “İlk göreviniz, WC-19584 gezegenine giden liderlerimize koruyucu olmak!” diye duyurdu heyecanlı bir şekilde. Cyberkey heyecandan titriyordu. “İyiymiş.” dedi Robobits ruhsuz bir şekilde.

-Bu ekstra bölümler, günlük yayınlanacaktır ve genel olarak daha kısa olacaklardır. Sınav haftası yeni bitti o yüzden daha çok yazabilirim!.. Umarım.-

Yorumlar

  1. Heyecan verici, merak uyandırıcı. Müdürler robotlar dünyasında da mikrofonu seviyormuş :)). Keyifli bir yazı dizisi, yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Çok heyecanlı ve keyifli yazılarınız var. Bilim kurguyu çok severim. Takipteyim sizi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİRİNCİ GÜNÜN ŞAFAĞI

Ekstra #3 - Mavi Gezegen - Gün 2

İRİS'İN MASKESİ

İzleyiciler